I dag är den internationella Beröm dagen är i dag.

Och det är nog 36 år sedan jag fick gå på kurs och lära mig vikten av ett ärligt beröm och det sitter kvar i dag. Och jag är så tacksam för den kompetensen.

Varje dag i detta liv när jag får den fantastiska möjligheten att få vakna på morgonen då är det intränad tanke hos mig att ge någon beröm under dagen. Det känns bra för mig att ge någon ärligt beröm för att det kostar mig ingenting och jag får massa glädje tillbaka över att ha fått möjligheten att ge någon annan glädje. Det är som att sprida ut virus, kärleksvirus. När jag ger beröm då har jag i mina tankar att jag ger beröm till att ger. Jag förväntar mig aldrig något tillbaka. Inte ens tack även om jag får ofta tack tillbaka. Många människor är rädda för att ge beröm. Rädslan grundar sig i att bli missförstådd särskild på arbetsplats. Och grunden för bra arbetsklimat är ju att ge beröm tillvarandra. Jag tar ofta upp detta på mina kurser på olika företag i grupparbetet och när de härliga människorna börjar att öva att ge beröm då går det alldeles utmärkt och blir bara roligt dessutom.

Om du vill uppnå mer social kompetens och bli omtyckt på din arbetsplats eller på sociala medier eller hos din partner helt enkelt då är det bra insats att ge lite beröm, eller förresten varför inte mycket beröm?

Här kommer lite fusklapp

  1. Var mycket noggrann när du ger beröm Var specifik när du ger beröm och ta fram dem speciella styrkor eller den fina personlighet som du berömmer.
  2. Säg till personen varför du vill ge beröm och peka på beteende, prestation eller händelse som du kan relatera till
  3. Var ärlig när du ger beröm och var målmedveten. Det ökar din trovärdighet. Det är bra om ditt beröm är kort

Vad ska jag ge beröm för?

Du kan ge beröm för vissa saker som folk har . tex kläder, prylar

Du kan ge beröm för prestation som folk har uppnått. T.ex folk har gjort klart någon utbildning, fått nytt jobb, genomfört något viktigt mål.

Du kan ge beröm för personliga egenskaper eller fallenhet som någon har. Sådan beröm har mycket effekt och ger mottagaren mycket bra och positiv kraft och motiverar till mycket goda tankar.

Jag ger ca mellan 15 och 20 stk beröm varje dag och när jag arbetar ger jag mellan 2-300 beröm varje dag. Jag mår bra av att ge beröm för att jag känner att de som får beröm växer som människor.

Min utmaning till dig är. Öva dig att ge minns 5 människor beröm i dag och känn efter i dagens slut hur det känns

Om du får beröm i dag passa på att säga TACK

 

Och till dig som läser detta vill jag tacka för att du ger dig tid att läsa

Ha en underbar dag

 

Delning?

Skulle du vilja dela detta med dina vänner? Tacksam